17. mai 2009

Er det mulig å få oppfyllt 3 ønsker på en gang? JA: Perfekt vær, perfekt musikk og perfekte musikanter!!

Dagen startet i år klokken 07:00 med marsjering fra Olsvikskaret til Hessa skole, for flaggheising og nasjonalsang. Flagget var allerede kommet til topps, og korpset fremførte to vers av Ja vi elsker i en uvant vindstille skoleplan. Dagen fortsatte med buss til Bryggen Hotell og inntak av en velfortjent frokost til både store og små. Mange satte nok ekstra pris på å få servert pølse og brus så tidlig på dagen. Men uten mat og drikke...
Klokken 09:20 gikk ferden videre til oppstilling ved Ålesund Kirke, anført av en sikker og rutinert fanebærer. Hessa Skolemusikkorps var i år det fremste skolekorpset i toget og satte nok en god standard. Ut fra publikums respons, var de fornøyd med det de hørte og så. Opp Løvenvoldgata var det mange som nynnet og smådanset til korpsets sambarytmer. Etter innmarsj på Utstillingsplassen fikk svette skjorter og varme bein en velfortjent pause. Klokken 15:00 var gjengen igjen klar og denne gangen var det beboerne ved Skarbøvik Sjukeheim som fikk ta del i en liten konsert med variert musikk. Dette er alltid en hyggelig opplevelse for musikantene, det å kunne spre glede og musikk til tidligere generasjoner. Neste stopp på programmet var Hessa Skole og den tradisjonelle feiringen der. Korpset startet med nasjonalsangen og tok videre turen ut Sukkertoppveien og tilbake Hessafjordveien, etterfulgt av mange barn og vokse med flagg og hurrarop. En lang dag for musikanter og aspiranter var med dette nesten over, det er imponerende og lovende at aspirantene avsluttet dagen med konsert i plana foran et applauderende publikum. Så med dette er det vel bare en ting å si til alle i og rundt ”Hessamusikken”; TUSEN TAKK FOR INNSATSEN OG VEL BLÅST!!

Foto: Arnfinn, Runar, Merethe. Tekst: Helge

Fremste rekke
Sax-rekka
Sa du bein rekke?
Strammere kar finnes ikke!
Marsjering i byen
Glade tilhørere